Home

Obiectivul general al Centrului National de Informare si Promovare Turistica este dezvoltarea turismului si cresterea numarului de turisti in orasul Dolhasca si a zonelor limitrofe.

Centrul de Informare si Promovare Turistica va asigura legatura indispensabila a orasului cu turistii, realizand informarea cat mai obiectiva si completa a acestora, precum si activitatea de promovare a destinatiei turistice Dolhasca prin toate mediile disponibile.

Centrul de Informare si Promovare Turistica va fi pentru turistii romani si straini, locul efectiv de pornire in cunoasterea si vizitarea orasului Dolhasca si a intregului judet Suceava. De asemenea, Centrul de Informare si Promovare Turistica va reprezenta o resursa valoroasa de furnizare a informatiilor pe loc si de influentare a optiunilor vizitatorilor, in sensul prelungirii duratei sejurului sau determinarii vizitatorilor sa revina.

Proiectul nostru, Centrul de Informare si Promovare Turistica, are menirea de a dezvolta turismul din zona orasului nostru, care inevitabil va contribui la crearea unor locuri de munca si la atragerea unor venituri alternative, odata cu cresterea atractivitatii spatiului sucevean. Unul din punctele forte ale judetului Suceava si ale orasului Dolhasca este potentialul turistic, care trebuie, evident, pus in valoare.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Construirea Centrului National de Informare si Promovare Turistica Dolhasca, in scopul dezvoltarii turismului si cresterii numarului de turisti in orasul Dolhasca si a zonelor limitrofe.
2. Crearea unui web site si a unei baze de date cu informatii turistice complete si actualizate in scopul cresterii utilizarii internetului in serviciile de rezervare si promovare turistica.
3. Crearea si dotarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica cu echipamentele necesare unei bune functionari a activitatii acestuia, in scopul dezvoltarii turismului in orasul Dolhasca.
4. Amplasarea a trei firme luminoase, a unui logo Romania volumetric, un catarg si doua borne semnalizatoare, in scopul cresterii vizibilitatii Centrului National de Informare si Promovare Turistica creat.
Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la vest cu judetele Maramures si Bistrita.  Loc de nastere a unei vechi civilizatii, judetul Suceava este situat in partea nord-estica a Romaniei si ocupa unul dintre primele locuri in ceea ce priveste potentialul economic, uman si turistic. Orasul Dolhasca se afla amplasat in extremitatea sud-estica a judetului Suceava, fiind punct de trecere si comunicare intre trei judete: Iasi, Botosani si Suceava. Cu o populatie de peste 11.093 locuitori, cu un numar de 7 sate arondate, ocupa o suprafata de peste 11.035 ha. Asezarea este strabatuta de apele a doua rauri importante: raul Siret si raul Somuzul Mare, care se unesc in confluenta pe teritoriul acesteia, conferind conditii climaterice prielnice locuitorilor care au ca preocupare principala - agricultura. Amplasarea naturala, intr-un cadru geografic ce cuprinde aproape toate formele de relief, face ca orasul Dolhasca sa beneficieze de renumele unei frumoase asezari.
Proiectul nostru presupune crearea si dotarea unui Centru de Informare si Promovare Turistica in orasul Dolhasca, prin intermediul caruia vom contribui la realizarea unei retele dezvoltate de centre de informare turistica coordonate in toate zonele turistice principale ale tarii.
De asemenea, prin proiectul nostru vom contribui la indeplinirea recomandarilor Master Planului ce vizeaza extinderea mesajului de ospitalitate fata de oaspeti, oferindu-le acestora informatii corecte pentru a-i sprijini in orientare, a spori confortul si pentru a determina astfel aprecierea destinatiei lor.
Totodata prin implementarea obiectivelor specifice ale proiectului nostru, contribuim la unul din obiectivele axei prioritare 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, si anume, la imbunatatirea gradului de atractivitate a  regiunilor si la crearea  de noi locuri de munca. Toate acestea vor conduce la o dezvoltarea durabila si la eliminarea diferentelor intre zone, prin cresterea competitivitatii regiunilor ca locatii pentru afaceri.
Prin contributia pe care o aducem crearii si dezvoltarii retelei de centre de informare turistica la nivel national, vom contribui la cresterea atractivitatii Romaniei, ca destinatie turistica si de afaceri, la dezvoltarea durabila a produselor turistice si la cresterea utilizarii internetului in serviciile de rezervare si promovare turistica. Astfel, proiectul nostru contribuie la realizarea unuia din obiectivele DMI 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica” prin imbunatatirea capacitatii de informare turistica locala / regionala. Astfel, preconizam o crestere a gradului de informare a turistilor care viziteaza zona si a operatorilor din domeniul turismului cu 26%.
In acelasi timp, prin contributia proiectului la atingerea obiectivelor specifice ale domeniului major de interventie 5.3, operatiunea „Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora”, ne aducem aportul la atingerea indicatorilor de rezultat prevazuti in Documentul cadru de implementare pentru POR: minimum 100 Centre Nationale de Informare si Promovare Turistica sprijinite, 2,5 milioane de vizitatori in Centrele Nationale de Informare si Promovare Turistica si 1,5 milioane de vizitatori web site.
Obiectivul strategic al POR ce consta in sprijinirea unei dezvoltari economice, sociale  durabile si echilibrate teritorial, a tuturor Regiunilor Romaniei, potrivit nevoilor si resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltarii durabile a polilor urbani de crestere, imbunatatirea mediului de afaceri si a infrastructurii de baza, va fi sustinut si prin imlementarea proiectului nostru, prin crearea Centrului de Informare si Promovare Turistica, prin dotarea si functionarea corespunzatoare a acestuia.
Proiectul aduce o valoare adaugata la realizarea obiectivelor specifice ale POR si anume: „Cresterea contributiei turismului la dezvoltarea regiunilor”, prin crearea acestui centru ce va oferi toata gama de informatii necesare unui turist, va contribui in acelasi timp si la dezvoltarea si promovarea zonei din punct de vedere turistic si la cresterea ocupabilitatii in zona.

Înscriere la newsletter

Pentru sesizarea problemelor de ordin tehnic sau legal în administrarea site-ului vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail de mai jos, consultând în prealabil secțiunile Condiții de utilizare și Condiții legale

 

Adresa CNIPT

Aleea Esplanadei nr 5
Dolhasca, 727170
jud. Suceava

 

Tel: 0230.573272
Fax: 0230.546101

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
http://www.cniptdolhasca.ro

regio footer
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.